Könisrollisar.. ??

Efter att ha mediterat i drygt 2 timmar i dag (åkt buss och kollat på lucia) så tänkte jag blogga lite i dag.

Vad, vad, vad?

Ae vad detta var svårt i dag, jag har suttit och skrivit på 3 olika ämnen nu och fortfarande inte kommit på vad jag ska skriva om, men nu kom jag KANSKE på det rätta just för i kväll =o.

Könsroller.

Jag har aldrig förstått varför personer ska göra saker baserat på vad de har för kön, jag känner själv av när jag är "omanlig", vilket gör mig ganska irriterad med tanke på att jag inte tycker om könsroller egentligen. Men varför ska man behöva känna sig "omanlig" egentligen? Vad har jag gjort för att förtjäna att inte få sitta med det ena benet över det andra?! DET ÄR SKÖNT FFS.

Det där med att killar inte får sitta med det ena benet över det andra har jag inte förstått. Haha, när jag har gjort det säger folk till och med, "men kläms den inte?". Jo det gör den, men du har inte funderat på om det är skönt att den kläms jävla pucko? Det är inte som att mitt ben väger som en flodhäst precis, jag tror inte att den blir platt av att jag sitter med ena benet över det andra.

Nu skrev ju jag bara om det här för allt det andra skiten orkar jag inte bry mig om, vad har jag att säga som ni inte redan vet liksom? Att kvinnor ofta tar större ansvar i hushåll medans männen fokuserar mer på att försörja familjen? Att de flesta små flickor har röda eller rosa kläder medans killar oftast har blåa eller mörkare färger? Att småflickor förväntas leka med dockor och barbies medans pojkar förväntas leka med bilar? Att man har gjort ordet sjuksköterska till ett femenint ord medans läkare ofta är mansrelaterat? Och min personliga favorit, att killar förväntas ta initiativ till första kyssen? Om du nu inte vet om alla dessa saker så förmodar jag att du också är en av alla speciella personer med speciella förmågor, du kanske till och med precis har lärt dig att toapappret används till rumpan och att man inte stoppar det i munnen när man är klar med det?

Jag tycker såhär va, tänk er en kloss. Säg att den här klossen har en pinne, det är ju fortfarande en sak eller hur? Och en kloss med ett hål är också fortfarande en sak, så varför ska vi egentligen sortera klossarna? Släng alla i en låda i stället.

Sammanfattning, jag tycker att vi ska lägga hela jorden i en låda, bildligt talat.


Insändarjävel.. ??

Nytt inlägg zomg =o. Vi skulle skriva insändare i skolan, och jag blev ganska nöjd med min så här kommer den.



Hur påverkar dagens skönhetsideal hälsan? Är det verkligen nyttigt att stoppa ner fingrarna i svaljet för att inte känna pressen från att ha ätit den där underbara men alldeles för ”fettiga” moroten? Nej, jag tror inte det.

      Pressen från alla de smala och vackra kan bara inte vara hälsosam för oss, visst pressar den också till att äta nyttigt för att må bra och det hade ju varit bra, om vi inte tog steget längre än att bara göra just det. Att redan i åtta års ålder bli pressad att hårdträna och att tänka på vad man äter för att kunna hålla sig smal är inte nyttigt för oss, varken psykiskt eller fysiskt.

      Till exempel, den 22-åriga modellen Lusiel Ramos dog av svalt mellan ett klädbyte på sin första catwalk. Visst har modeller alltid behövt vara smala, men att en 16-årig kvinna ska bli tillsagd att hon är för fet när hon redan praktiskt taget ser ut som att hon har matat katten med sitt eget kroppsfett är hemskt. Ska kvinnor verkligen behöva svälta sig själv till döds för att få jobb i dagens samhälle?

       Det är inte heller bara så att vi formas av hur modellerna ser ut, vi formas av en person som inte existerar. Faktum är att företagen spenderar miljoner bara på att retuschera och ändra modeller för att skapa en person som egentligen inte existerar.

        Ska ni låta en person som inte existerar styra era matvanor? Ska ni låta en person som inte existerar få er och era barn att svälta sig själva? Ska ni låta en person som inte existerar bestämma om ni är ”snygga” nog för att få jobb? Det tänker inte jag, jag säger nej till idealpersonen, gör det du med!


RSS 2.0